Тел. за поръчки: 0888 668366

 

Заваръчни апарати, електрожени, телоподаващи, аргон апарати, маркучи и накрайници, технически газове  и консумативи!

0

Технически газове Технически газове

Кислород


 

Цена: 1.20 лв

Цена без ДДС
  Купувам  
В наличност

Цена на количеството кислород в бутилка от 40 литра (6,4 м3)-9,22 с ДДС


Кислородът е от изключително значение за живата природа. Елементът влиза в състава на много органични вещества и се намира във всички живи клетки. По брой на атомите в живите клетки кислородът заема около 25 %, а по маса — около 65 %. Всички основни класове структурни молекули в живите организми като протеини, въглехидрати и мазнини, съдържат кислород. Кислород съдържат и много неорганични съединения, които са съставна част от черупки, зъби и кости. Кислородът се произвежда от цианобактерии, водорасли и растения по време на фотосинтезата и участва в клетъчното дишане при сложните организми. Поддържа горенето.


Кислородът е компонент на въздуха, жизнено необходим за всички форми на живот на Земята. Използван като заместител на въздуха, кислородът повишава производителността на различни промишлени процеси, спестявайки енергия н намалявайки замърсяванията.    Приложeние:
  • заваряване и рязане

  • обогатяване на въздуха при производство на: стъкло, стъклообразна шлака, стъклена вата, цимент, доломити, вар, огнеупорни материали

  • кислородни горелки за топене на стъкло

  • химическа промишленост

  • биологична и химическа обработка на отпадни води

  • производство на озон

  • кислородни горелки в електропещи и ротационни пещи за топене на олово, мед, алуминий, злато и сребро,калай,чугун и стомана

  • медицински газ за дишане (F.U.) и др 


Фирмата разполага с пълначни станции за технически газове,собствен гаранционен и извън гаранционен сервиз за заваръчна техника,проектира иизгражда инсталации за технически газове.


Специфичноста на продукта относно амбалаж и доставка,изисква предварително запитване.


Посочената цена е за 1н.м3


Заваряването е процес, чрез който се получава монолитно съединение от заварявани части. Между заваряваните части се получават атомно-молекулни връзки, осигуряващи непрекъснатост на структурата в зоната на заваръчния шев. Следователно за да се осъществи връзка между заваряваните части е необходима енергия. За заваряване се използват всички познати видове енергия. Енергийното въздействие може да се осъществи чрез нагряване (термична активация), чрез еластично-пластична деформация (механична активация), електронно облъчване, както и други видове енергийни въздействия. С предлаганите от ТАГ ЕООД заваръчни апарати, може да сеизвършва газо-кислородно рязане, електродъгово заваряване, плазмено рязане, електрошлаково заваряване ... и други. Свойствата на промишления газ диктуват начина, по който той се доставя на клиента. Газове като кислород, азот, аргон, водород и хелий, лесно могат да бъдат компресирани в бутилка при налягане до 300 бара. Тези бутилки са изработени от материали, способни да издържат на този натиск. Много горивни газове са течни при стайна температура и се съхраняват при ниско налягане в стоманени или композитни бутилки с тънки стени. Традиционно тези бутилки са направени от много силна стомана или алуминий, но и съвременните композитни бутилки са вече достъпни. Всяка бутилка е снабдена с клапан, съобразен с газа и изискванията за налягане. Външната резба се определя по международните стандарти, за да се гарантират, че могат да се монтират само регулатори, които са съвместими с тези изисквания.

ТАГ ЕООД е специализирана в производство и търговия на хидравлични маркучи за високо налягане, тефлонови маркучи за агресивни среди и високи температури, метални за много високи температури, за паро и водоструйки, присъединителна и нестандартна арматура. Маркучите, накрайниците и метода на свързване и уплътняване трябва да бъдат избрани в зависимост от приложениeто и температурния диапазон на работа. Обикновено накрайниците могат да се разпознаят по външния им вид, по уплътняваната от тях повърност и типа на уплътнението или по типа и формата на тяхната резба. Основни качества на изделията са естетическа завършеност, дълготрайност, функционалност и висока степен на безопасност.